Acquire

Nieuwe Opel Vivaro-e uitgeroepen tot “International Van of the Year 2021”Deskundige jury: Vivaro-e verkozen tot IVOTY door 24 LCV-journalisten en uitgevers

Vivaro_Ivoty

De nieuwe Opel Vivaro-e is International Van of the Year 2021 (IVOTY). De volledig elektrische bestelwagen van de Duitse autofabrikant werd verkozen door een deskundige jury van 24 journalisten en uitgevers van onafhankelijke LCV tijdschriften.

De elektrische Vivaro-e is verkrijgbaar in twee lengtes en met vele carrosserievarianten en stelt professionals in staat om te profiteren van een compromisloze emissievrije mobiliteit - tot ver voorbij de "last mile". Vivaro-e klanten kunnen kiezen tussen twee lithium-ion batterijen, afhankelijk van hun behoeften: met 75 kWh voor een actieradius tot 330 kilometer, of voor degenen die minder intensief dagelijks gebruik maken van hun voertuig, met 50 kWh voor maximaal tot 230 km. Beide in de WLTP-testcyclus.

"We zijn erg trots dat de nieuwe Vivaro-e is verkozen tot International Van of the Year 2021", zei Opel-CEO Michael Lohscheller, "en ik wil de experts van de IVOTY-jury heel hartelijk bedanken voor deze onderscheiding, de grootste waarvan men kan dromen in de lichte bedrijfswagenbranche. De Vivaro-e zet nieuwe normen in zijn marktsegment en leidt de elektrificatie van Opels LCV-portfolio. Volgend jaar zullen we “E” -varianten van de Combo en Movano toevoegen, wat betekent dat hij voor eind 2021 volledig geëlektrificeerd zal zijn! Vandaag elektrificeert Opel zijn hele portfolio in hoog tempo, met niet minder dan zes modellen die al beschikbaar zijn als elektrische of hybride auto. We zullen tegen 2024 geëlektrificeerde versies hebben van al onze personenauto's en lichte bedrijfsvoertuigen. "

Gebaseerd op het Groupe PSA EMP2-platform, biedt de Vivaro-e een uitzonderlijk breed scala aan rijhulpsystemen - zoals erkend door de IVOTY-jury. Naast een head-up display beschikt de Vivaro-e over rijstrookassistentie, uitgebreide verkeersbordherkenning, slaperigheidswaarschuwing, waarschuwing voor voorwaartse botsingen en automatisch noodremsysteem.

Opel won al de International Van of the Year award met de Astra Van in 1999, de eerste generatie Vivaro in 2002 en de Combo in 2019.